Uutiset

"Näköjään minä sitten vähän hiivuin"

Julkaistu 31.01.2015

Riitta-Liisa Roposen (Oulun Hiihtoseura) Suomenmestaruus kympin vapaalla näytti alkumatkasta selvääkin selvemmältä. Väliaika-asemilla ero hopeamitalisti Kerttu Niskaseen kasvoi enimmillään lähes 20 sekuntiin, mutta maalissa eroa oli vain 1,2 sekuntia. Samoin pronssille hiihtänyt Krista Pärmäkoski otti häntä reilusti kiinni loppumatkasta.

Smhiihdot naistenkympinkolmikko- Päivän kisa oli alusta alkaen puurtamista. Koko ajan tiesin, että tytöt tulevat takaa kovaa, Roponen totesi lehdistölle kisan jälkeen.

Kysyttiin, hiipuiko hän loppua kohti. - Näköjään siinä sitten niin kävi. Ei se kyllä siltä tuntunut.

Jämin maastoista Roponen kertoi tykkäävänsä. Samanlaista on tarjolla kotopuolessa.

Kerttu Niskanen (Vieremän Koitto) kirkasti perjantain sprinttipronssinsa nyt hopeamitaliksi. Nytkin hän kuuli ensimmäisellä kierroksella väliaikoja, jotka enteilivät pronssimitalia. Toisen kierroksen kiristäminen paransi sitten sijoitusta yhdellä.

- Sunnuntain 7,5 kilometrin rataa en ole vielä kiertänyt, mutta mieshiihtäjiltä siitä on kuulunut myönteistä tietoa. Kunnon nousua on luvassa sielläkin.

Pronssin ottanut Krista Pärmäkoski (Ikaalisten Urheilijat) arveli ladun varressa olleen myös paljon hänen tuttujaan, kun melkein kotiladuilla hiihdettiin. Jämin lumet ovat hänelle tulleet tutuiksi jo kymmensarjalaisesta alkaen.

- Aloitin aavistuksen liian lujaa. Se tuntui toisen kierroksen alussa, pronssinainen kertasi kisaa.

Kärkihiihtäjät kiittelivät yleisön kannustusta, ja naisten kisan aikana hiihtostadionin seutu ja harjulle johtavan nousun ladunvarsi olivatkin täynnänsä väkeä.

- Todella hyvin kannustettiin, Kerttu Niskanen kehui. - Näin SM-hiihdoissa pitää ollakin.

Teksti: Tuomas Väinä
Kuva: Joonas Ruuskanen


YHTEISTYÖKUMPPANIT