Uutiset

Kyllä tarkenee, kun pukee tarpeeksi

Julkaistu 31.01.2015

Jämin SM-hiihtojen pysäköinninohjauksen esimies Jouko Vähämäki tietää kolmien aiempien SM-hiihtojen kokemuksella, että Jämin parkkipaikoilla tuulee. Kun osaa pukea, siellä pystyy seisomaan ne tunnit, jolloin autoja alueelle saapuu.

Smhiihdot parkki (kopio)- Sen verran tiuhaan tahtiin autoja nyt tulee, että lämpimänä pysyy, kun koko ajan täytyy viittoa johonkin suuntaan, Jouko naurahtaa.

Jämillä parkkipaikat on aurattu ilmailukeskuksen kiitoradoille. Yleisö ja talkooväki pysäköivät alakiitoradalle. Kilpailijoille, mediaväelle ja VIP-vieraille paikat löytyvät yläkiitoradalta.

- Pysäköintipaikkoja ja liikenteen sujuvuutta on kiitelty, Jouko kertoo. - Jämillä on ollut vuosien mittaan paljon isoja tapahtumia, joten pysäköintihommat sujuvat rutiinilla.

Hiihtojen lisäksi mittavat liikenne- ja pysäköintijärjestelyt tarvitaan vuosittain Jämi Fly In -ilmailutapahtumassa. Jukolan viestin pysäköinnitkin Jämillä on kerran koettu. Kun iso osa talkoolaisista on ollut aiemmissakin tapahtumissa mukana, kuviot ovat selvät.

Pysäköinninohjauksessa on mukana lähes kolmekymmentä henkeä. Kiitoratojen auraaminen alkoi pari viikkoa sitten, ja niiltä saatua lunta on käytetty myös latujen lumetukseen.

Teksti ja kuva: Tuomas Väinä


YHTEISTYÖKUMPPANIT