Uutiset

Jämin pitkät radat miellyttivät Heikkistä

Julkaistu 31.01.2015

Matti Heikkinen (Vantaan Hiihtoseura) oli miesten kisan jälkeen tyytyväinen tilanteeseensa Falunin MM-hiihtoja ajatellen. Vaikka Rybinskin maailman cupista olisi voinut nopeamminkin palautua, kaikki näyttää kuitenkin hyvältä.

Smhiihdot heikkinenla- Joululoman jälkeen kaikki on mennyt suunnitellusti.

Heikkinen totesi, että takalenkillä alkoi väsyttää. Oli hyvä, että selkeä ero tuli jo alussa.

Päivän kisassa puoli minuuttia Heikkiselle jäänyt Ville Nousiainen (Kouvolan Hiihtoseura) ei aivan ollut tyytyväinen suoritukseensa.

- Ei aivan niin hyvin mennyt kuin olisi voinut. Tulos oli hyvä, mutta hiihtoon olen pettynyt, hän kommentoi.

- Terveys on hyvä, mutta startteja pitäisi alle saada vielä ennen Falunia. En lähde Seefeldiin harjoitusviikolle vaan harjoittelen kotona.

Pronssipaikalla oli perjantain pronssimitalistin Ristomatti Hakolan ikätoveri Perttu Hyvärinen (Riistaveden Urheilijat). Molemmat miehet ovat syntyneet 1991. Tämä oli Hyväriselle ensimmäinen aikuisten sarjan SM-mitali. Suorituksen hän uskoo riittävän MM-kisapaikkaan.

- Tänä talvena hyvä tuuri on kiertänyt minua. Monta kisaa on mennyt huonosti. Nyt näyttää, että kaikki alkaa olla kunnossa.

Miesten kisan päätteeksi alkoi lumisade. Kärkikolmikon näkemys oli, ettei se ehtinyt vaikuttaa mainittavasti tuloksiin. Jos sade oli alkanut 15 minuuttia aiemmin, se oli sekoittanut viimeisten lähtijöiden etenemistä loppumatkasta.

Matti Heikkinen jättää sunnuntain hiihdot väliin. Nousiainen ja Hyvärinen sen sijaan ovat ladulla myös kolmenkympin perinteisen tyylin kisassa.

Sekä Heikkinen että Hyvärinen kehuivat sitä, että Jämillä päästään hiihtämään pitkiä ratoja. Lauantaina käytössä on 7,5 kilometrin lenkki, sunnuntaina kymppi. Myös latuprofiilit olivat heille mieleen.

- On hyvä, että palataan vähän vanhaan eikä eletä vain television ehdoilla, Matti Heikkinen kommentoi.

Teksti: Tuomas Väinä
Kuva: Juha Levonen


YHTEISTYÖKUMPPANIT