Uutiset

Strandvallilla idea sprinttijoukkueeksi ja uudeksi sprinttiradaksi

Julkaistu 30.01.2015

- Me kolme ja Toni (Ketelä), oli sprintin SM-voittajan Matias Strandvallin (IF Minken) näkemys Suomen edustajista Falunin MM-sprinttiin. Vieressä istuneet päivän hopeamitalisti Anssi Pentsinen (Jämsänkosken Ilves) ja kotiladuillaan pronssia ottanut Ristomatti Hakola (Jämin Jänne) eivät vastustaneet ehdotusta.

IMG 3321
Matias Strandvallin ja Ristomatti Hakolan ero viimeisen nousun
päällä ei ollut suuren suuri. (Kuva: Juha Levonen.)

Sprinttikullan ottaminen Jämillä on tullut Strandvallille tavaksi, sillä tämä oli jo kolmas Suomenmestaruus samoista maastoista. Muualta niitä on tullut yksi.

- Tänään oli raskas päivä, ei ollenkaan maagista menoa. Työvoitto tämä oli, Strandvall kertasi lehdistön tentissä.

Tarkoitus oli hiihtää kaikki neljä lenkkiä täysillä, mutta puolivälierissä täytyi vähän himmailla.

- Hermosto ja lihaksisto eivät olleet täysin kunnossa. Takana on viimeinen raskas treeniviikko ennen Falunia. Hapenotto ja kunto ovat hyvät, mutta herkistely puuttuu vielä.

- Teki hyvää todistaa itselle ja muille, että kunnossa ollaan.

Strandvall kritisoi Jämin sprinttirataa liian pitkäksi.

- Minulla olisi ideoita, miten rata voisi paremmin kulkea tällä alueella. Voin tulla piirtämään sen seuraaviin SM-kisoihin.

IMG 0831
SM-kulta maistui Matias Strandvallille myös neljännellä kerralla.
(Kuva: Joonas Ruuskanen.)

Hopeamitalisti Anssi Pentsinen totesi, että päivä oli loistava. Välineet toimivat, ja mäen päällä pieni irtiottokin onnistui.

- Finaalissa sauvan hihna irtosi juuri ennen viimeistä ylämäkeä. Jouduin sitä sitten siinä korjailemaan. Pitkästä aikaa saatoin tulla SM-kisoihin hyvillä mielin ja kokea olevani kunnossa.

Isäntäseuran edustaja, pronssimitalisti Ristomatti Hakola kertoi miettineensä jo vuoden verran mitalin ottamista Jämin laduilta. Monta kertaa harjoituslenkki on päättynyt juuri siihen, missä SM-ratojen maaliviiva sijaitsee.

- Pronssimitali ei harmita yhtään. Oikeastaan en edes yrittänyt lopussa saada Anssia kiinni, sillä aloin jo maalisuoran päässä nauttia tilanteesta ja yleisön kannustuksesta, Hakola lohkaisi.

- Meinasin herkistyä lopussa, kun kannustus oli niin kovaa. Mäen päällä en huomannut hapotustakaan, kun yleisö huusi niin kovaa.

Aamupäivän karsinnan suoritustaan Hakola ei pitänyt kovin onnistuneena. Erävaiheet sen sijaan menivät hyvin.

Kärkikolmikosta Pentsinen on ainoa, joka hiihtää viikonloppuna kaikki matkat. Hakola jättää väliin lauantain kisan ja Strandvall sunnuntain.

Teksti: Tuomas Väinä.


YHTEISTYÖKUMPPANIT