Uutiset

Kyllönen: Ei taktiikkaa, alusta loppuun kovaa

Julkaistu 30.01.2015
Naisten sprintin voittaja Anne Kyllönen (Kainuun Hiihtoseura) kertoi lähteneensä päivän kilpailuihin ilman erityisempää taktiikkaa. Ajatusta oli mennä alusta loppuun kovaa, kuten yleensäkin. Hänellä perinteisen sprintti on aina kulkenut hyvin, mutta distanssimatkatkin miellyttävät.

- Tänään oli raskas lenkki ja raskas rata, Kyllönen totesi. - Aika-ajoissa oli raskas kelikin, mutta finaaleissa oli sitten jo liukas latu.

Ennen Jämin SM-kisoja Kyllösellä oli kova treenijakso, joten hän pelkäsi, että saattaisi olla väsynyt. Hänen viikonlopun ohjelmaansa kuuluu vielä sunnuntain kolmikymppinen. Lauantain hän ei hiihdä.

Hopeamitalisti Mona-Liisa Malvalehto (Kouvolan Hiihtoseura) kertoi, että hänen tavoitteenaan toki oli ottaa kultaa päivän kisassa. Pitkän sairastelujakson jälkeen nyt kulkee hyvin. Hänelle oli tärkeää päästä hiihtämään kaikki neljä vaihetta.

Sprintti on Malvalehdon ainoa matka Jämillä. Myös Falunissa sprintti on päämatka, ja siihen hän valmistautuu kotona eikä lähde Vuokatin harjoitusleirille.

Kerttu Niskanen (Vieremän Koitto) totesi olevansa tottunut pronssimitalin ottamiseen tammikuun sprinttikisoissa. Siihen hän nytkin pystyi, vaikka haluja olisi ollut korkeammallekin.

- Pronssi meni tiukille. Minulle tuli finaalissa pikku moka, sillä loppusuoran alussa vaihdoin toiselle ladulle, joka ei sitten ollutkaan enää niin liukas kuin aiemmissa erissä. Aikku (Aino-Kaisa Saarinen) oli vähällä päästä kuittaamaan, enkä voinut enää vaihtaa takaisin hänen ladulleen haittaamatta hänen hiihtoaan.

Falunissa Niskasta kiinnostaa matka kuin matka. Kunto on menossa parempaan suuntaan.

IMG 0477

Teksti: Tuomas Väinä
Kuva: Joonas Ruuskanen


YHTEISTYÖKUMPPANIT