Uutiset

Niskasella nousujohteinen viikonloppu, Pärmäkoski nurin

Julkaistu 01.02.2015
 

Jämin kolminkertainen mitalisti, sunnuntain kisan voittaja Kerttu Niskanen (Vieremän Koitto) oli ymmärrettävästi tyytyväinen SM-kisaviikonlopun antiin.

Smhiihdot niskanen saarinen- Hyvä, että tuli täällä kolme kovaa kisaa ja viikonloppu sujui nousujohteisesti. Nyt kevennetään ja aletaan valmistautua kohti Falunia.

Niskanen lähti reippaasti liikkeelle. Ensimmäisillä väliaikapaikoilla hän ei vielä ollut kärjessä. Ensimmäisen kierroksen viiden kilometrin kohdalla alkoi ensimmäisen kerran tulla sellaisia väliaikatietoja, että hän oli noussut muutamalla sekunnilla kärkeen. Loppumatkasta huudot kertoivat sitten jo ylivoimaisesta johdosta.

- Ehkä viitisen kilometriä ennen maalia aloin uskoa voittoon. Keli oli raskas, mutta suksi toimi hyvin.

Niskanen piti Jämin radasta, joka tarjosi mukavia vuorohiihtonousuja ja rytmivaihtoa.

Krista Pärmäkoski (Ikaalisten Urheilijat) jäi väliajoissa yhtäkkiä puoli minuuttia lisää Niskasesta. Syyksi tähän paljastui kaatuminen vaativassa S-mutkassa toisella lenkille noin kymmenen kilometrin kohdalla.

- Kaaduin mahalleni. Kaikki ilmat pihalle, lasit kaulalle... Pärmäkoski kertasi tapahtunutta.- Kaatumisesta saattoi kuitenkin olla loppumatkaa ajatellen apua. Sen jälkeen alkoi kulkea paremmin ja selkä aukesi.

Smhiihdot naiskolmikkoPärmäkoski arveli, että kaatuminen itsessään vei noin 25 sekuntia ja jälkiselvittelyt sitten vielä jonkin verran lisää. Sijoitukseen sillä kuitenkaan ei ollut vaikutusta.

Laura Mononen (Hämeenlinnan Hiihtoseura) ehti maalilinjan ylitettyään jo harmitella olevansa varmaankin taas kerran neljäs. Lopulta hänelle kuitenkin ripustettiin pronssimitali kaulaan.

- Alku oli aika rauhallinen, vaikka en niin ollut suunnitellut. Hyvin kuitenkin jaksoin, sijoitukset paranivat enkä loppumatkastakaan simahtanut. Tiesin koko ajan tilanteen, että Kristan ja Ritun (Roponen) kanssa on tiukkaa.

Falunin MM-hiihdoissa kolmenkympin perinteinen kisa kiinnostaisi kaikkia kolmea. Muutenkin tietyille matkoille on useita ehdokkaita tarjolla, joten jää valmennusjohdon ratkaistavaksi, miten matkat hiihtäjille jaetaan.

Yläkuva: Kerttu Niskanen otti minuutin aiemmin lähteneen Aino-Kaisa Saarisen kiinni ja ohitti hänet toisella kierroksella noin 12 kilometrin kohdalla. (Kuva: Juha Levonen.)
Alakuva: Lehdistötilaisuudessa nähtiin naisten kisanjälkeen iloisia ilmeitä - ja yksi kaatumisen jäljiltä verestävä poski. (Kuva: Joonas Ruuskanen.)


Teksti: Tuomas Väinä


YHTEISTYÖKUMPPANIT