Uutiset

Lehtonen uusi viimevuotisen mestaruutensa

Julkaistu 01.02.2015

Smhiihdot lehtonen (kopio)Lari Lehtonen uusi viimevuotisen 30 kilometrin SM-kultansa kukistamalla Ville Nousiaisen loppukilometreillä 10,7 sekunnilla.

- Toivottavasti puhelimessa on tilaa onnitteluviesteille, Lehtonen naureskeli ennen lehdistötilaisuuden alkua.

- Tämä oli puolustusvoitto. Olosuhteet olivat haastavat, mutta niin suksi kuin huoltokin toimivat loistavasti. Sain hyvin väliaikoja koko matka, hän kertasi.

Falunin MM-hiihdoissa Lehtonen on valmis hiihtämään ne matkat, mitkä hänelle tarjotaan, joskin sprinttimatkat jäävät valikoiman ulkopuolelle.

Smhiihdot nousiainen (kopio)Hopeamitalisti Ville Nousiainen totesi, että vintti pimeni 20 kilometrin kohdalla. Alkuvauhti oli hyvää, mutta lopussa hän ei pystynyt enää vastaamaan Lehtosen takaa-ajoon.

- Kunnon tillin tallin -olo on kisan jälkeen, summaa Nousiainen, joka MM-kisojen päämatkakseen on asettanut 15 kilometrin vapaan tyylin kisan.

Perttu Hyvärinen ei ennakkoon uskonut kahteen mitaliin Jämillä. Yksi mitali oli suunnitelmissa, ja usko toiseen mitaliin oli vielä matkan aikana koetuksella monta kertaa.

Kiristys radan loppuosalla kuului Hyvärisen suunnitelmiin, ja siinä määrin tulikin sitten kiristettyä, ettei hän viimeisen viiden kilometrin aikana tajunnut yhtään mitään. Eikä tajunnut maalissakaan.

Smhiihdot hyvarinen (kopio)


Koko mitalikolmikko kiitteli Jämin latuja ja järjestelyitä muutenkin.

- Kansainvälisen tason latu tämä on vaativuudeltaan, Lari Lehtonen sanoi.

- Useamminkin voisitte SM-hiihtoja täällä järjestää, houkutteli Ville Nousiainen.

Teksti: Tuomas Väinä.
Kuvat: Joonas Ruuskanen ja Juha Levonen.


YHTEISTYÖKUMPPANIT