Uutiset

Ulkomaalaisedustajia SM-hiihtoihin

Julkaistu 21.01.2015

Vaikka Jämillä hiihdetään nimenomaan Suomen mestaruuksista, kilpailuun on jo tässä vaiheessa ilmoittautunut myös muutamia ulkomaalaisia hiihtäjiä. Tämä on mahdollista, sillä kansalliset mestaruuskilpailut ovat avoimia muiden kansainvälisen hiihtoliiton maiden hiihtäjille. Niistä on mahdollista kerätä FIS-pisteitä, jotka ovat tärkeitä oman tason mittareita ja saattavat myös avata pääsyn maailmancupin osakilpailuihin.

- Hiihdossa tulokset eivät ole samalla tavalla vertailukelpoisia kuin vaikkapa yleisurheilussa. Ei ole ennätyksiä ja kauden parhaita tuloksia, joihin omaa suoritustaan voisi verrata. FIS-pisteiden kautta omaa tasoaan voi verrata muihin, selvittää Jämin SM-hiihtojen kilpailunjohtajan apulainen Annmari Viljanmaa.

Keskiviikkona iltapäivällä ilmoittautuneiden joukossa oli neljä ulkomaalaista urheilijaa: yksi Islannista, yksi Luxemburgista ja kaksi Kanadasta. Ilmoittautumisaika päättyy torstaina klo 20.00, minkä jälkeen ulkomaalaisten kokonaismäärä tiedetään. Heidän nimiään ei näe ennakkoon Internetin ilmoittautumisseurannasta, joka tunnistaa vain Suomen Hiihtoliiton lisenssin omistavat urheilijat.

Jämin edellisissä SM-hiihdoissa vuonna 2013 mukana oli kaksi latvialaista hiihtäjää. Se olikin ensimmäinen kerta, kun ulkomaalaisia hiihtäjiä nähtiin SM-kisoissa. Hyvän vastuksen he suomalaisille antoivat, sillä 15 kilometrin vapaan tyylin kisassa he ottivat sijat 39 ja 40 yhteensä 128 kilpailijan joukossa.YHTEISTYÖKUMPPANIT