Uutiset

Ristomatti tunnustautui jännittäjäksi

Julkaistu 29.01.2015

Rentona hymypoikana tunnetun Jämin Jänteen Ristomatti Hakolan vatsassa liitävät perhoset aivan samalla tavalla kuin kaikilla muillakin urheilijoilla. Lähtöhetkellä kropassa kihelmöi, mutta kun ensimmäiset maitohapot iskevät lihaksiin, jännitys unohtuu.

- Kieltämättä jännitän, mutta varmaan niin tekevät kaikki. Jokaisella on vain oma tapansa käsitellä asiaa. Joku painuu yksin lenkille, jotkut kuten minä, hakeutuvat mieluummin huulta heittämään. Kotona vessan ovi käy kisan alla tiuhaan tahtiin, paljastaa Ristomatti Hakola.

Ristomatin tavaramerkkinä on peräänantamattomuus. Hän osaa jakaa voimansa ja hiihtää veren maku suussa. Otepäässä sprinttifinaalin paikkakin oli hilkulla, joten nopeuttakin jaloista löytyy.

- Nytkin on tarkoitus perinteisen kisassa lisätä kaasua puolessa välissä. Tällainen vauhdinjako sopii minulle. Olen joskus onnistunut riskihiihdoissakin, kun on menty täysillä alusta loppuun, mietti kotiseuran mies.

Ristomatti ei pane pahakseen vaikka kankaanpääläis-jämijärveläinen kannustajajoukko yltyisi kisan aikana kunnon meteliin.

- Mitä isompi möykkä, sen parempi fiilis, peilaa hän parin vuoden takaisiin muistoihin.

Kuuden sakkiin sijoitus kelpaa Jänteen ykköstykille. Eikä väliksi, vaikka viikonvaihteessa kouraan lyötäisiin mitalikin.
- Minut tunnistetaan 50 kilometrin mestarina, mutta eihän se ole mitään Pohjois-Satakunnassa. Täällä kysytään, että monesko olet ollut Pirkan Hiihdossa. Kaipa sekin matka täytyy joskus voittaa, että saa tunnustusta, vitsailee Ristomatti.

Teksti: Antero KarppinenYHTEISTYÖKUMPPANIT