Uutiset

Norskien valtakaudelle piste

Julkaistu 29.01.2015

Hiihtomaajoukkueen huoltopäällikkönä toimiva ja Krista Pärmäkoskea 12:tta vuotta valmentava Matti Haavisto ei usko, että norjalaiset ovat Falunissa enää yhtä dominoivia kuin alkukaudesta.

- Sama takapakki tapahtui Sotšissa. Norjalaisten piti voittaa viesti, mutta he eivät yltäneet edes mitaleille. Uskon siihen, että sekä suomalaiset että ruotsalaiset ja monet muut sekoittavat alkukauden pakan totaalisesti, laski Matti Haavisto.

Smhiihdot mattihaavisto (kopio)Oman suojattinsa mahdollisuuksiin hän uskoo kuin pässi sarviinsa.

- Sellainen kutina nyt vain on, että Krista on kuntoutumassa huippukuntoon. Paras terä on vielä tuloillaan, mutta hyvin menneet harjoitukset valavat luottamusta. Nyt se sitten nähdään, kun tositoimiin päästään, miten tuntemukset vastaavat todellisuutta.

Kristan ominaisuudet ovat monilta osilta huippuluokkaa, mutta edelleen askelia on otettava.

- Osa-alue kerrallaan pitää edetä. Voimanhankinta on seuraava kohta, jota valmennuskaudella tullaan lisäämään. Tasapainon hakeminen on joskus hyvinkin vaikeaa. Reagoida pitää nopeasti, jos tuntuu siltä, että mennään väärään suuntaan.

Isoilla organisaatioilla liikkuvat Ruotsin ja Norjan maajoukkueet käyttävät rahaa menestyksen pönkäksi selvästi enemmän kuin suomalaiset.

- Iso ei kuitenkaan ole aina tehokasta. Pieni organisaatio kykenee sopeutumaan muutoksiin ja uusiin tarpeisiin hyvinkin ketterästi. Tieto kulkee organisaation sisällä ja koneisto kykenee kääntymään ja muuttamaan nopeasti kurssiaan, kehuu Matti Haavisto.

Teksti ja kuva: Antero KarppinenYHTEISTYÖKUMPPANIT