Uutiset

Krista iskussa ja terveenä ladulle

Julkaistu 29.01.2015

Krista Pärmäkosken ilmeestä saattoi torstain tiedotustilaisuudessa lukea, että suksi kulkee entiseen malliin pitkän sairastelun jälkeen.

- Otepää oli testin paikka. Antibioottikuurikin loppui juuri mc-kisan alla, joten tiesin, etten vielä ole iskussa. Jämi on ensimmäinen paikka, jossa pääsen samalta viivalta testaamaan omaa vauhtia muiden vauhtiin, pohdiskeli Krista kisan aattona.

Krista urakoi Jämillä kaikki matkat. Erityistä etua hän ei koe saavansa, vaikka pääsee kisaamaan ”kotinurkillaan”.

Smhiihdot ristomattihakola kristaparmakoski (kopio)- Maajoukkueen kärkihiihtäjistä jokainen osaa hiihtää ladulla kuin ladulla. SM-kisan 7,5 kilsan reittiin sisältyvä ”sauvarinteeni” on tullut itselle vuosien varrella sen verran tutuksi, että ehkä siinä on se kuuluisa iskun paikka, myhäili tutulle ladulle starttaava Krista.

Ikaalisten Urheilijoita edustavalla Kristalla samoin kuin Jämin Jännettä edustavalla Ristomatti Hakolalla on tukenaan myös kotiyleisön vankkumaton tuki.

- Onhan siinä tietynlainen etu myös, että paikalla on taatusti iso joukko kannattajiani, siinäkin, että voin asua ”kotona” kisaviikonlopun aikana.

Krista harmittelee, ettei Kaisa Mäkäräistä nähdä Jämillä.

- Kaisa on ilman muuta yksi parhaista vapaan hiihtäjistämme ja olisi ollut hienoa päästä kisaamaan hänen kanssaan. Ymmärrän kuitenkin, että kotikisoissa menestyminen meni kaiken muun edelle. Joskus näitä valintoja on vaan pakko tehdä.

Hiihtolukion aikanaan Sotkamossa käynyt Krista Pärmäkoski yhtyy hiihto- ja erikoislukioiden tukijoiden joukkoon. Hän ei ymmärrä, miksi hyviä tuloksia tuottanut järjestelmä pitäisi ajaa alas.

- Oman uran kannalta urheilulukio oli menestyksen tae. Olisin toki voinut tenttiä lukion kolmessa vuodessa, mutta varmasti siitä olisi urheilu-ura kärsinyt. Opiskelun ja harjoittelun yhdistämisen vuoksi neljännen vuoden optio on välttämätön.

Teksti ja kuva: Antero Karppinen


YHTEISTYÖKUMPPANIT