Uutiset

Kilpailujen suojelijan Puolustusvoimien komentajan kenraali Jarmo Lindbergin tervehdys

Julkaistu 15.01.2015

 Lindberg

Puolustusvoimain komentajan kisatervehdys Jämi 30.1.-1.2.2015 

Olin juuri paikan päällä todistamassa yhtä suomalaisen hiihtourheilun sykähdyttävää hetkeä, kun Iivo Niskanen ja Sami Jauhojärvi palkittiin Suomen Urheilugaalassa Vuoden urheilijoina. Parisprintin olympiakulta viime talvena on jäänyt mieliimme pysyvästi. Hiihtourheilun asema suomalaisessa urheilussa ja kulttuurissa laajemminkin on edelleen kiistaton. Olemme hiihtokansaa.

Jämin Jänne on vahva ja perinteinen, maastohiihtoon erikoistunut urheiluseura. Seuran yhteistyö Niinisalon Varuskunnan kanssa on vuosien varrella hyödyttänyt molempia osapuolia. Ei liene kenellekään mikään yllätys, että myös seuran aktiiveista merkittävä osa on ollut ja on edelleen puolustusvoimien työntekijöitä. Liikunnan ja urheilun ilo on yhteinen asiamme.

Osa Suomen Hiihtoliiton strategiaa on vakiintuneen maastohiihdon kilpailupaikkaverkon luominen. Jämijärven seutu ja Jämin hienot harjumaisemat tarjoavat Satakunnan ja Pirkanmaan rajalla erinomaiset maastot ja olosuhteet niin harrasteliikuntaan kuin kilpahiihtoonkin. Kun vielä toimitsijaorganisaatio hiotaan viimeisen päälle kuntoon, on kaikki edellytykset pysyvälle SM-tason kilpailutoiminnalle luotu.

Jokainen vapaaehtoinen ja talkootyötä näissäkin kilpailuissa tekevä henkilö ansaitsee panoksestaan lämpimän kiitoksen. Koko suomalaisen yhteiskunnan elinehto on terveyden ja hyvinvoinnin kehittäminen, kun liikkumattomuus, passiivisuus ja siitä seuraavat terveysongelmat uhkaavat liian suurta osaa suomalaisista. Liikunnan ilo on jokaisen perusoikeus. Kilpaileminen tarjoaa meistä innokkaimmille ja lahjakkaimmille mahdollisuuden kehittää omia kykyjään ja taitojaan huipputasolle saakka.

Toivotan jokaiselle kilpailijalle mitä parhainta menestystä SM-laduille. Osukoon suksivalinnat ja voitelut kohdalleen, ja saavuttakoon jokainen omaan tasoonsa nähden nappihiihdon näissä Jämin maisemissa. Näin myös yleisölle syntyy seurattavakseen jännittävät kisatapahtumat, joista ei puutu yllätyksiä ja iloisia hetkiä. Onnea ja menestystä kaikille!

Puolustusvoimain komentaja, kenraali Jarmo Lindberg


YHTEISTYÖKUMPPANIT