Uutiset

Jämin mäellä alkaa olla vipinää

Julkaistu 29.01.2015

Jämin hiihtostadionin seutu on torstai-iltapäivän aikana täyttynyt ihmisistä. Hiihtäjät kiertävät sprinttikisan latua testaillen paitsi suksien luistoa myös ajolinjoja. Jämin sprinttiladussa jyrkkiä mäkiä ja suunnanvaihdoksia riittää, joten tiukassa sekuntikisassa hieman väärin otettu mutka voi käydä kohtalokkaaksi. Illan hämärtyessä vajaan kahden kilometrin sprinttiradalla käy melkoinen huiske.

Stadion alkaa olla valmis ottamaan vastaan niin yleisön kuin kilpailijatkin. Äänentoiston voimakkuutta hienosäädetään. Videoscreeni hohtaa tässä vaiheessa mainoskuvia, mutta kisojen aikaan sieltä on nähtävissä Ylen tv-kuvaa, joten stadionyleisö pysyy mukana myös väliaikapisteiden tilanteissa.

Eturivin ladunvarsipaikkojen metsästäjiä lämmittää tieto, että mainosaidat ovat nyt reilusti parin vuoden takaista alempana, joten hieman lyhyemmälläkin katsojalla on hyvä näkyväisyys kisatapahtumiin.

Sisällä Jämi Areenassa kilpailijat käyvät noutamassa numeroitaan ja muuta materiaaliaan. Palkintojenjakolavaa viimeistellään ja mediaväki tekee urheilijoiden ennakkohaastatteluita.

Ja - kuten asiaan kuuluu - Jämillä tuulee... Harju kuitenkin varjelee stadionin lähialueella olevia katsojia ja kilpailijoita isommalta puhurilta, ja kauempana radat kulkevat metsän suojassa.


YHTEISTYÖKUMPPANIT