Uutiset

Jämin Jänteen hiihtäjät valmiina SM-taistoon

Julkaistu 24.01.2015

Isäntäseurasta Jämin Jänteestä kotikisoihin osallistuvat Henna-Riikka Rahkola, Ristomatti Hakola, Tuomas Myllykoski, Markus Vuorela ja Henri Koivisto. Ristomatti hiihtää perinteisen matkoilla perjantaina sprintin ja sunnuntaina 30 kilometriä.

Smhiihdot ristomatti (kopio)– Tällä hetkellä kulku on hyvä, ja keskityn nyt perinteisen matkoihin. Perinteinen on paremmassa kunnossa kuin vapaa. Tavoitteena on palkintopalli kummallakin matkalla, totesi Ristomatti.

Hän valmistautuu ja latautuu kisoihin kotiladuilla ja -maisemissa.

– Maailmancupin kisoista jäi hyvä värinä, ja sen perusteella on tullut Faluniakin ajateltua, sanoi Ristomatti.
Tuomas Myllykoski hiihtää samoin sprintin ja 30 kilometriä.

- Sprintissä on tarkoitus hiihtää 30 joukkoon ja katsoa sitten, mihin finaaleissa riittää. Tällä kaudella hiihdän pitkiä matkoja ja, sunnuntain kolmekymppinen sopii hyvin testinä kevään koitoksia varten. Tavoitteena on tehdä mahdollisimman hyvä hiihto, kertoi Tuomas.

Hän osallistuu SM-kisojen jälkeen Pääkaupunkihiihtoon, Tarton maratonhiihtoon ja Finlandia-hiihtoon.
Kolmas jänteeläinen perjantain sprintissä on Markus Vuorela. Hänet nähdään lisäksi lauantain miesten vapaan 15 kilometrillä.

– Sprintissä on tavoitteena päästä jatkoon ja finaaleihin. Lauantaina on tarkoituksena hiihtää mahdollisimman hyvä kilpailusuoritus. Vähän on jäänyt hampaankoloon tästä vuodesta, ja nämä kisat antavat hyvää pohjaa ja kovuutta ensi vuotta varten. Silloin ollaan aina varmasti mukana. Sunnuntain kisa on optio, totesi Markus.

Henri Koivisto nähdään tositoimissa sunnuntaina kolmellakympillä.

– Hiihdän vielä 20-sarjassa, ja Jämiltä haetaan kokemusta. Teen oman hyvä suorituksen ja katsotaan, mihin se riittää. Päätavoitteena meillä on SM-viestit 20-sarjassa kuukauden päästä Keminmaalla, sanoi Henri.

Alikersantti Henri Koivisto opastaa tällä hetkellä alokkaita hiihdon saloihin Niinisalon varuskunnassa.
Myös naisten matkoilla nähdään Jänteen värejä, kun Henna-Riikka Rahkola starttaa lauantain vapaan kympille ja sunnuntaina perinteisen 15 kilometrille.

– Tällä kaudella on tullut hyviä hiihtoja ja sijoituksia. Erityisesti vapaa on kulkenut Suomen cupeissakin mukavasti. Kauden parasta lähden hiihtämään, ja lauantaina tavoite on kympin sakkiin. Edellisissä Jämin SM-kisoissa olin 16. Nyt siitä paremmaksi. Samoin sunnuntaina on tavoitteena kauden paras hiihto, ja nähdään sitten, mihin se riittää, kertoi Henna-Riikka.

Ja ennen kaikkea Jämin Jänteen hiihtäjät tarvitsevat hurjaa kannustusta paikan päällä, joten kaikki mukaan ladun varteen kirittämään!

SM-hiihtojen aikaan Jänteen hiihtäjiä on myös edustustehtävissä ulkomailla. Mikko Loukkaanhuhta on mukana ampumahiihdon EM-kilpailuissa Viron Otepäässä ja Antti Ojansivu maastohiihdon nuorten MM-joukkueessa Kazakstanin Almatyssa. Heiltä kotikisat jäävät näin ollen väliin.

Teksti ja Ristomatti Hakolan kuva: Jari Vaara


YHTEISTYÖKUMPPANIT