Uutiset

Jämillä kisan seuraaminen sujuu

Julkaistu 17.01.2015

SM-hiihdot tarjoavat paljon nähtävää kohtuuhinnalla. Perjantain päivälippu maksaa aikuisilta 10 euroa. Lauantain ja sunnuntain lipunhinta on 15 euroa. Alle 15-vuotiailta maksua ei peritä lainkaan. Saatavana on myös perhelippuja, koko viikonlopun kattavia lippuja ja VIP-paketteja. Lippujen hinnat näet täältä.

Etukäteen lippuja voi ostaa Kankaanpäästä Kesport Alpilta. Paikan päällä kisapäivinä lippumyymälä sijaitsee uudessa luontokeskuksessa, joka osuu matkan varteen käveltäessä parkkipaikoilta kohti hiihtostadionia. Pysäköintimaksua ei ole.

Erinomaisia katselupaikkoja löytyy Jämin hiihtostadionilta monesta kohdasta. Perjantain sprinttimatkoilla saattaa sopivaan kohtaan itsensä tälläämällä nähdä hiihtäjät melkein koko sprinttilenkin ajan.

Lauantain ja sunnuntain pidemmät matkat hiihdetään muutamana kierroksena, joten hiihtäjät näkee stadionilla myös kerran tai pari matkan aikana. Lisäksi stadionin iso videoscreeni välittää kisatapahtumat maaston puolelta.

Jos tuntee vetoa seurata hiihtäjiä metsässä, ladun varteen pääsee katsomaan useisiin eri paikkoihin. Kulku tapahtuu laskettelurinteelle johtavaa tietä myöten ja siitä maastoon poiketen. Esimerkiksi isot ylämäet noin kilometri ennen hiihtostadionia ovat edellisissä kisoissa olleet runsaasti kansoitettuja. Sopivia katselupaikkoja voi etsiä jo ennakkoon latukartoista, jotka löydät täältä.

Ladun varressa pitää muistaa noudattaa järjestysmiesten ohjeita, jotta ei ole hiihtäjien ja huoltajien tiellä tai peitä tv-kameroiden kuvauslinjoja.

Palkintojenjaot tapahtuvat sisällä Jämi Areenassa, jossa sijaitsee myös kisaravintola. Sen ja Jämin lomahotellin ruokalistat ja hinnastot näet täältä.

Ulkona kisavieraita palvelevat järjestäjien makkara- ja kahvimyyntipisteet sekä kisatorilla myyjien kojut.


YHTEISTYÖKUMPPANIT