Uutiset

Hoppas att Petter ser mig nu

Julkaistu 28.01.2015

Mun kädet syyhyää, mä taidan jännittää,
en öitä pysty ilman parafiinii viettää,
mä lasken tunteja, mä lasken mäkiä,
työntö työnnöltä aina lähemmäksi Jämiä,
hoppas att Petter ser mig nu,
aika kotiladul laittaa homma ruotuun

Järjestävän seuran ykköshiihtäjä Ristomatti Hakola lähtee Jämin SM-laduille oman kisabiisin siivittämänä. Biisin takana on taitelijanimi JayPen ja sen takana puolestaan Ristomatin pitkäaikainen koulu-, urheilu- ja muukin kaveri Joni Penttinen.

- Ristomatin kanssa olemme tunteneet jo ala-asteelta lähtien, ja pienestä pitäen olemme myös kilpailleet eri lajeissa niin vastakkain kuin samassa joukkueessa, Joni kertoo.

Hiihdon lisäksi Jonin ja Ristomatin yhteinen urheilutaival on edennyt muun muassa suunnistuksen puolella. Sieltä heillä on myös yhteinen SM-mitali, sillä H16-sarjasta tuomisina oli vajaat kymmenen vuotta sitten SM-viestipronssi. Joukkueen kolmas jäsen oli tuolloin(kin) Antti Alppi.

- Harvassa ovat ne kerrat, kun olen Ristomatin päänahan aikoinaan saanut, ja nyt on sekä mukavaa että jännittävää seurata vierestä, kuinka Ristomatti ottaa askelia eteenpäin kausi kaudelta.

Kisabiisin tekoon Joni sai idean viime kesänä, kun Ristomatin taustajoukkojen kanssa keskusteltiin jonkinlaisen motivoiva kisabiisin tekemisestä Jämiä varten.

Smhiihdot anttiristojoni (kopio)- Olen nyt noin kahden vuoden ajan tehnyt erilaisia sanoituksia ja sovituksia, ja niissä on monesti mukana urheiluun liittyviä ajatuksia. Tästä syystä innostuin tästä projektista heti, toteaa Joni, jonka kynästä syntyi myös Kankaanpäässä viime kesänä suunnistetun Nuorten Jukolan kisabiisi. Ristomatti puolestaan oli samaisen kilpailun suojelija.

- Ristomatin kanssa sovimme, että sisällytämme biisiin tervettä huumoria. Ehkäpä tämän takia lyriikoiden kirjoittaminen sujui vaivatta, sillä olemme Ristomatin kanssa ainakin omasta mielestämme hyvän huumorin omaavia persoonia.

- Omalta kohdaltani toivon, että biisi siivittää Ristomatin entistä kovempaan vauhtiin Jämin laduilla. Toivon myös, että biisi aktivoittaa Ristomatin faneja saapumaan Jämille, jotta ladun varrella ei olisi yhtään kohtaa, jossa kannustushuudot eivät kantautuisi Ristomatin korville.

- Ei ole myöskään kiellettyä, etteivätkö muutkin viikonlopun kilpailijat ja heidän taustajoukkonsa voisi saada lisäkipinää ladulle ja ladun varteen Hoppas att -biisin johdosta, Joni mainostaa ja toivottaa kaikille kilpailijoille onnea ja menestystä viikonlopun koitoksiin.

Kisabiisin voi kuunnella YouTubesta täältä.

Kuvassa tuttu kolmikko Antti Alppi, Ristomatti Hakola ja Joni Penttinen Kankaanpään laduilla joulukuun ensilumilla.YHTEISTYÖKUMPPANIT