Uutiset

Artistiopiskelijat viihdyttävät SM-hiihdoissa

Julkaistu 18.01.2015

Jämin SM-hiihtojen tunnelmannostatukseen saadaan osaavaa apua Ikaalisten artistivalmennettavilta. Sastamalan koulutuskuntayhtymän Ikaalisten aikuiskoulutusyksikön opiskelijat esiintyvät hiihtovieraille useaan otteeseen.

- On todella hieno asia, että artistivalmennuksen opiskelijoita on pyydetty esiintymään tällaiseen isoon tapahtumaan, kiittelee koulutusvastaava Minna Hauhia.

- Meihin otettiin yhteyttä SM-hiihtojen taholta jo elokuussa. Syksyn aikana palaveerasimme ja neuvottelimme musiikkiesitysten toteutuksesta ja aikatauluista. Nyt tehdään vielä viimeiset viilaukset kokoonpanoihin ja ohjelmistoon.

- Tämä tarjoaa opiskelijoille erilaisen keikkatilaisuuden ja on juuri sellaista alueellista yhteistyötä, jota haluammekin tehdä. Opiskelijat odottavat jo innokkaina esiintymistään, hän jatkaa.

Smhiihdot artistit (kopio)Artistivalmennettavat esittävät akustishenkistä musiikkia ennen kutakin palkintojenjakotilaisuutta sekä ehkä vähän muissakin tilanteissa. Esityksessä on aina mukana muutamia laulajia sekä joko kitaraa tai koskettimia soittava säestäjä. Pienempi yleisö odottaa kutsuvieraiden iltatilaisuudessa, jossa artistivalmennettavat tarjoavat musiikki trubaduurityyliin.

- Esityksiin kuuluu sekä usean laulajan yhteisiä kappaleita että soololauluja. Kokonaisuudet on toteutettu niin, että jokainen halukas pääsee esiintymään. Eri päivinä liikkeellä ollaan erilaisilla kokoonpanoilla, Minna Hauhia sanoo.

SM-hiihtojen seremoniamestari Juha Korkiamäki kertoo, että palkintojenjaot tapahtuvat aiemmista SM-kisoista tuttuun tapaan Jämi Areenassa. Tilaisuudet ovat keränneet runsaasti yleisöä, mihin osaltaan vaikuttanee samassa salissa sijaitseva kisaravintola. Nytkin on odotettavissa, että etenkin lauantaina Areena on palkintojenjaon aikaan tupaten täynnä.

- Ennen palkintojenjaon alkua kuullaan aina musiikkia, ja jonkinlainen fanfaari on odotettavissa myös mitalien kaulaan ripustamisen jälkeen, Korkiamäki lupaa.

- Haluamme tällä yhteistyöllä tukea artistikoulutusta sekä suoda kisakansalle elämyksellisiä hetkiä hyvän musiikin parissa.

Palkintojenjaossa mukana on aina jokin yhteistyötahoja edustava arvovieras.

Teksti: Tuomas Väinä
Kuva: Mira SeilonenYHTEISTYÖKUMPPANIT