Uutiset

Ainutlaatuiset lasipalkinnot odottavat hiihtomenestyjiä

Julkaistu 16.01.2015

Karoliina Parikainen valmistaa lasihelmiä naisten sarjan palkinnoiksi.Jämin SM-hiihtojen menestyjät saavat kotiinvietäväkseen muutakin kuin mitalit. Heidät palkitaan Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen lasiosaston oppilastyönä valmistamilla muistoesineillä.

- Projekti käynnistyi jo viime kesänä, kun järjestäjät ensimmäisen kerran ottivat yhteyttä, kertoo ammattialavastaava Merja Virta.

- Aluksi opiskelijat käyttivät useita tunteja suunnitteluun. Valmistettiin eri vaihtoehdoista prototyyppejä, joista järjestäjät valitsivat mielestään sopivimmat. Toivomusten mukaan töitä on vielä muokattu.

- Tämä on pitkäjänteinen, aikaa vievä projekti. Varsinaiseen valmistusvaiheeseen päästiin heti kevätlukukauden alkaessa, Merja Virta jatkaa.

Sanna Numminen hioo palkintopeilin reunoja.Kädenjälkensä palkintoihin jättää neljä toisen vuosikurssin opiskelijaa, joista kolme opiskelee sisustuslasialalla ja yksi korusuunnittelun ja -valmistuksen alalla. Suunnittelun ja valmistuksen lisäksi he ovat pohtineet myös työn taloudellisia edellytyksiä. Töissä pitää näkyä käsityön tuomaa yksilöllisyyttä, mutta niiden valmistuksen on silti voitava tapahtua sarjatyönä.

Lauantain ja sunnuntain pidemmillä matkoilla palkittavia on miesten sarjoissa 12 ja naisten sarjoissa 8. Perjantain sprinttikilpailussa kunniapalkintoja jaetaan kummassakin sarjassa 12 parhaalle. Hiihtoliiton mitalit pujotetaan kaulaan kärkikolmikolle.

Jämin SM-hiihtojen toimistovastaava Virpi Niemi kertoo, että järjestäjät ovat halunneet tarjota palkinnoiksi jotain paikallista ja erilaista. Tässä jatketaan kolmien edellisten SM-hiihtojen linjalla. Aiemmin Jämiltä on palkintohyllyihin lähtenyt juustolautasia, ilmailuaiheisia puisia koriste-esineitä ja kiuluja.

Christel Kukkohovi ottaa uunista pullavatia.- Yhdistävänä tekijänä tämänvuotisissa palkinnoissa on hiihtäjäsilhuetti. Osa palkittavista saa peilin, osa ikkunakoristeen. Naisille jaossa on koruja, miehille lautasia.

Molemmat naiset kiittelevät hyvää yhteistyötä. Opiskelijat saavat oivallisen mahdollisuuden toteuttaa todellisen asiakkaan tilausta. Järjestäjät puolestaan saavat kisavierailleen annettavaksi jotain ainutkertaista.

Teksti: Tuomas Väinä
Kuva: Merja Virta, Ikata

Kuvissa:

- ylinnä:Karoliina Parikainen valmistaa lasihelmiä naisten sarjan palkinnoiksi.
- keskellä: Sanna Numminen hioo palkintopeilin reunoja.
- alinna: Christel Kukkohovi ottaa uunista pullavatia.YHTEISTYÖKUMPPANIT